ABD’nin California eyaletine bağlı San Francisco şehri, trafo merkezlerinden birinde çıkan yangın nedeniyle geniş çaplı elektrik kesintisiyle karşı karşıya kaldı. Yetkililer, kentin özellikle kuzey kesimlerinde yaklaşık 130 bin kişinin elektriksiz kaldığını açıkladı.
Elektrik kesintisi nedeniyle şehir genelinde toplu taşıma seferlerinde aksamalar yaşanırken, trafik ışıklarının devre dışı kalması ulaşımda ciddi sorunlara yol açtı. Karanlığa bürünen bölgelerde güvenlik önlemleri artırıldı.
Trafo merkezinde yangın çıktı
İtfaiye yetkilileri, kesintinin San Francisco’nun ana elektrik sağlayıcısı olan Pacific Gas and Electric (PG&E) şirketine ait bir trafo merkezinde çıkan yangından kaynaklandığını bildirdi. Yangına kısa sürede müdahale edilirken, hasarın boyutuna ilişkin teknik incelemelerin sürdüğü kaydedildi.

Belediye Başkanından uyarı
San Francisco Belediye Başkanı Daniel Lurie, yaşanan kesintinin ardından vatandaşlara yönelik bir açıklama yaptı. Lurie, “Gece yağmur geliyor. Dışarı çıkmanız gerekmiyorsa, evde kalın” ifadelerini kullanarak hem hava koşulları hem de elektrik kesintisi nedeniyle dikkatli olunması çağrısında bulundu.
Elektriğin ne zaman geleceği belirsiz
PG&E tarafından yapılan açıklamada, elektrik tedarikinin yeniden sağlanması için ekiplerin sahada çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Ancak, elektriğin tam olarak ne zaman yeniden verileceğine dair henüz net bir zamanlama paylaşılmadı.
Yetkililer, vatandaşların resmi kanallardan yapılacak duyuruları takip etmelerini ve acil durumlar dışında trafikten uzak durmalarını istedi.




















