Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.Konuşmasında hem NATO Liderler Zirvesi'ni değerlendiren hem de ekonomiye ilişkin yeni destek paketlerini açıklayan Erdoğan, Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıktığını vurguladı.
"Artık reddi miras yapan Türkiye yok"
NATO Zirvesi sırasında Mehter Takımı ve yeniçerilere gösterilen ilgiyi hatırlatan Erdoğan, bu görüntülerden rahatsızlık duyan çevrelere tepki gösterdi.Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:"Mehter Marşı'ndan, yeniçeriden rahatsız olanlara şunu hatırlatıyorum; artık reddi miras yapan Türkiye yok. Türkiye Cumhuriyeti, mazisi şanla dolu binlerce devletler silsilesinin son halkasıdır."Türkiye'nin tarihine ve kültürel mirasına sahip çıktığını belirten Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin de milletin ortak evi olduğunu söyledi.
"Ankara artık bir dünya şehri"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi'ne 31 devlet ve hükümet başkanının katıldığını belirterek organizasyonun başarıyla tamamlandığını ifade etti.ABD Başkanı Donald Trump başta olmak üzere tüm liderlerin davete icabet ettiğini söyleyen Erdoğan, zirve kapsamında yaklaşık 4 bin 800 üst düzey davetli ile 2 bin 500'ü aşkın yerli ve yabancı basın mensubunun Ankara'da ağırlandığını kaydetti.Erdoğan, "Ankara'nın artık bir dünya şehri olduğu bu vesileyle bir kez daha tescillenmiştir." dedi."Türkiye NATO'nun en güçlü ortaklarından biri"
Türkiye'nin askeri gücü, diplomatik kapasitesi ve savunma sanayisindeki gelişimine dikkat çeken Erdoğan, ülkenin NATO içerisindeki konumunun güçlendiğini belirtti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında Gazze başta olmak üzere bölgesel gelişmeleri birçok liderle görüştüklerini, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile de kapsamlı değerlendirmelerde bulunduklarını ifade etti.İmalat sanayine 1 trilyon liralık kredi desteği
Ekonomiye ilişkin yeni destek paketlerini de açıklayan Erdoğan, üretimin ve yatırımların desteklenmesi amacıyla önemli adımlar atıldığını söyledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı düzenlemeler şöyle:- Kurumlar vergisi oranı yüzde 12,5'e indirildi.
- İstihdam Koruma Programı kapsamında çalışan başına aylık 3 bin 500 lira destek verilecek.
- Yatırım Taahhütlü Avans Kredi Programı'nın bütçesi 750 milyar liraya çıkarıldı.
- İmalat sanayine yönelik 250 milyar liralık yeni uygun koşullu kredi paketi devreye alındı.





















