Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde, okul güvenliği ve öğrenci refahına yönelik kritik bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık eden Yusuf Tekin, son dönemde yaşanan olayların ardından sahada yürütülen çalışmalar hakkında kapsamlı bilgi aldı.
Bakan yardımcıları ve genel müdürlerin katılımıyla yapılan toplantıda, özellikle Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen saldırıların ardından alınan önlemler ve yürütülen faaliyetler detaylı şekilde ele alındı.
Okul Güvenliği ve Psikososyal Destek Öncelikte
Toplantıda, olayların ardından öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik sağlanan psikososyal destek hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi gerektiği vurgulandı. Bakan Tekin, devletin tüm imkanlarıyla sahada aktif şekilde görev yaptığını belirterek, bu süreçte herhangi bir aksaklığa izin verilmemesi yönünde talimat verdi.
Ayrıca, Bakanlık birimlerinin ilk günden itibaren sürdürdüğü rehberlik ve destek çalışmalarının güçlendirilerek devam ettirilmesi gerektiği ifade edildi.
Dijital Tehditler ve Yeni Tedbirler Masada
Toplantının önemli başlıklarından biri de öğrencilerin dijital ortamda karşı karşıya kaldığı riskler oldu. Çocukların maruz kalabileceği çevrim içi tehditler, güvenlik açıkları ve bu alanlarda alınabilecek önlemler kapsamlı şekilde değerlendirildi.
Okul içi ve çevresindeki güvenlik tedbirlerinin artırılması, riskli alanların belirlenmesi ve mevcut mevzuatta yapılması planlanan düzenlemeler de toplantının gündeminde yer aldı. Bu kapsamda öğretmenler ve velilerle iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.
Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğrencilerin güvenliğini en üst düzeyde sağlamak için tüm birimlerin koordineli şekilde çalışmaya devam edeceğini belirtti.




















