Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle kamu bürokrasisinde kapsamlı bir görev değişimi gerçekleştirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, dört ilde vali değişirken yedi ilde emniyet müdürü görevden alındı veya yeni görevlere atandı.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nde Değişim
Karar kapsamında Mahmut Demirtaş İçişleri Bakanlığı emrine alınırken, yerine Ali Fidan atandı. Daha önce Nevşehir Valisi olarak görev yapan Fidan, yeni görevine getirildi.

Valiliklerde Görev Değişimi
Atama kararları doğrultusunda dört ilin valiliğinde değişikliğe gidildi:
- Ankara Valiliği’ne Yakup Canbolat getirildi
- Vasip Şahin ise Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanlığı’na atandı
- Aydın Valiliği’ne Osman Varol getirildi
- Nevşehir Valiliği’ne Hüseyin Kök atandı
- Adıyaman Valiliği görevine ise Abdullah Küçük getirildi

Emniyet Müdürlüklerinde Kapsamlı Rotasyon
Kararnameyle birlikte birçok ilin emniyet müdürlüğünde de değişiklik yapıldı. Ankara, Mersin ve Siirt il emniyet müdürleri merkez teşkilata alınırken, Konya, Manisa, Yozgat ve Elazığ gibi illerde yeni görevlendirmeler gerçekleştirildi.

Yeni atamalar kapsamında farklı illerde görev yapan emniyet müdürleri ve başmüfettişler, çeşitli şehirlerde yeni görevlerine başladı.
VASİP ŞAHİN'E YENİ GÖREV
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanlığı'nda yaşanan boşluk, 30 Nisan 2026 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla dolduruldu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan 2026/122 sayılı karar ile Ankara Valisi Vasip Şahin, TİHEK Başkanlığı'na seçildi.Bürokraside Yeni Dönem
Yayımlanan kararnameyle birlikte hem valilik hem de emniyet teşkilatında önemli bir yeniden yapılanma süreci başlatıldı. Yapılan değişikliklerin, kamu yönetiminde etkinliği artırmayı hedeflediği değerlendiriliyor.























